Gebouw

Landschap

Het gebouw wordt gekenmerkt door het geïntegreerde landschappelijk lint dat binnen met buiten verbindt. Hierin vormen de entree, daktuin en verticale tuin de basis. Via de weelderige patroonlijnen in het vloerontwerp van het terrein, waarin groen en bestrating worden afgewisseld, worden voetgangers richting de entree van het gebouw begeleid. De daktuin en de koffielounge met groenwand binnen volgt het uitgezette organische patroon van de entree, waarmee buiten en binnen verweven worden.

Materialisatie

In het gebouw worden duurzame materialen met een hoge standaard toegepast. Natuursteen en hout vormen de basis in het hele pand. Om het interieur een eigentijdse uitstraling te geven welke tevens past bij het exterieur van het pand, worden moderne champagne-kleurige materialen en afwerkingen toegepast. Sterke lijnen vormen een heldere hiërarchie en structuren en details geven een hoge kwaliteit aan het gebouw.

Functies

Entree & receptie

Dankzij het integrale ontwerp van het vloerpatroon, de zitelementen en het meubilair binnen, wordt het voorplein een verblijfsruimte welke naadloos door loopt in de entreehal. De vloerlijnen begeleiden je door de ruimte heen en de zit- en groenelementen volgen tevens de organische structuur van het patroon. Door de ruimte in te delen aan de hand van grote, sterke lijnen hebben gebruikers hebben een duidelijk overzicht van de ruimte De receptie is een opvallende verschijning en neemt een belangrijke plek in de hiërarchie van de ruimte in: het is vanaf veel richtingen te zien en te benaderen.

Conferentiecentrum

Het conferentiecentrum met diverse vergaderzalen en conferentiezalen waar op diverse manieren gepresenteerd, vergaderd en bijeengekomen kan worden, is gesitueerd op de begane grond, 1e en 2e verdieping. De vergaderzalen geven een hoogwaardige indruk en nodigen uit om comfortabel te verblijven. Jaarlijks trekt het conferentiecentrum zon 36.000 bezoekers.

Foyer

De foyer vormt het informele ontmoetingsgebied en ontsluit de verschillende conferentiezalen. In de foyer worden de royale hoogtes van vloeren benadrukt. Daarnaast kenmerkt de foyer zich door op maat gemaakte meubels.

Restaurant

Het restaurant wordt ook wel het multifunctionele zitgebied genoemd. Het kan zowel door werknemers als door bezoekers van het conferentiecentrum gebruikt worden en is geschikt voor informeel overleg, ontmoeten, maar ook voor grote evenementen en bijeenkomsten. Er is gekozen voor maximale flexibiliteit door de opstelling van het meubilair.

Koffielounge

De koffielounge is een belangrijke plek om te ontspannen en informeel te ontmoeten. Vanwege de sterke verbinding met de groenwand en het landschappelijke lint is de uitstraling van deze ruimte wat meer uitgesproken. De ruimte ligt in het centrum van het gebouw, op de 4e verdieping, en staat in verbinding met het dakterras op de laagbouw en het ondergelegen restaurant. De koffielounge is een ruimte waar medewerkers en bezoekers buiten de reguliere lunchtijden terecht kunnen voor koffie of kleine snacks.

Daktuin

De daktuin is zowel bedoeld om te ontspannen, te ontmoeten als om te werken. Aan de noordzijde vormt een groene buffer voor een natuurlijke filter tussen de A10 en de hoogbouw. De daktuin wordt passief geïrrigeerd door een bufferretentiesysteem.

De verbinding tussen de daktuin en de koffielounge wordt gevormd door de belijning naadloos over te laten gaan in een variëteit aan beplanting aan de hoge groenwand in het atrium.

Werkplekken

Het gebouw biedt een creatieve en intellectueel stimulerende werkomgeving voor de medewerkers van EMA. Van de ca. 900 werkplekken bevindt het grootste deel zich in open kantoortuinen. Op elke verdieping zijn daarnaast individuele werkplekken en stilteruimtes aanwezig.

Skylounge

De skylounge is een plek waar medewerkers en bezoekers ook buiten de reguliere lunchtijden terecht kunnen voor koffie. Het doel is dat deze ruimte gedurende de hele dag in gebruik is voor ontspanning, informeel overleg, werken en kleine bijeenkomsten. Door de positie in het pand heeft de skylounge in drie richtingen een wijds uitzicht over de omgeving, dit maakt de ruimte een bijzondere plek waarin een warme en luxe sfeer hangt en waar de gebruikers worden uitgenodigd te verblijven.